Ged.com

Jag får ibland frågor om att ged.com omvandla databas Kråken - som är uppbyggd i släktforskarprogrammet Anarkiv – för att köra i andra program och det är inga problem för mindre delar av databas Kråken.ddb , men slutresultatet variera en hel del.
Det enda program som jag känner till som man INTE kan omvandla en Anarkiv databas till är Disgen
Disgen vägrar att erkänna den ged.com kod som andra program på ett eller annat sätt tar för givet

Man kan från Anarkiv omvandla släktträds databaser på 10-20.000 personer med ged.com och överföra till andra program.
Men alla andra släktforskar program jag känner till är uppbyggda på sådant sätt att det är extremt besvärligt att söka personer i större databaser som tex databas Kråkens 470.000 personer.
Det är som att försöka hitta en nål i en höstack.

Program som Min Släkt, Jenny, Gramps etc är alla gjorda för att serva personer med förhållandevis storleksmässigt små behov, och dessa program är bra för det syftet, men är helt omöjliga enligt min uppfattning för stora databaser.
Jag har test kört där vissa program kan stå och stampa ett dygn utan slutresultat, eller där 900.000 direkta källhänvisningar försvinner ut i det blå

Jag tycker jag att Min släkt är det program som har den bästa ged.com överföringen från Anarkiv

Jag har alla dessa släktforskar program Min Släkt, Jenny, Gramps, Disgen, Holger etc och kört diverse databaser i dessa för att jämföra om det går och vilket resultat det blir.
De flest är mycket nöjda med resultatet, men de inser kanske inte att det finns del information i databas Kråken, som ramlar bort vid ged.com överföringen tex tabellerna eller placeras på ett skumt ställe.
Kråkens webbsidor har enbart rena personuppgifter och övrig ca 200 MB text finns enbart i Kråken.ddb original

Om ni ser på webben och jämför databas Kråken med alla andra programs sökmöjligheter på de hemsidor som torgförs, så är ju databas Kråkens sökmöjligheter helt överlägsen alla andra program.
Det är väl som att jämföra en rullstolsbunden med en sprinter, där släktforskatprogrammet Anarkiv med databas Kråken.mdb är sprintern
Är ni medvetna om att jag med att ändra en bokstav Kråken.ddb i Anarkiv  till Kråken.mdb har gjort databas Kråken till en Microsoft databas, därför dess överlägsna sök hastighet/möjlighet på webben
Mig veterligt kan inget annat släktforskarprogram detta

Sedan finns det ju andra program som har intressanta vinklingar på den information som presenterats, men det är väl en annan femma.