Erik Holmlund och det fria ordet

Erik Holmlund gjorde följande inlägg på Anbytarforum

Katarina såg tydligen detta och påpekade att denna information om Hans Eriksson hade funnits i databas Kråken i 15-20 år och på webben i sikhallan.se minst 10 år och man borde också tacka Sven-Erik Johansson för att han hade gjort denna information tillgänglig för alla på webben.

Erik Holmlund återkom då på Anbytarforum med ett chatter inlägg där han blandar och ger lite hur som helst och verbalt löper amok och där han kallar Sven-Erik Johansson för "rättshaverist" och en massa andra invektiv och krävde att alla som är positiva till Sikhallan och Kråken skulle stängas av och isoleras.
Erik Holmlunds inlägg (som senare tas bort av anbytarvärden Viktoria Jonasson)  är naturligtvis ett flagranta brott mot Anbytarforums regler och borde ha raderats omgående.

Man kunde väl inte annat än skratta åt Erik Holmlunds intellektuella härdsmälta där någon som själv kallar sig "forskare" beter sig på detta sätt när han inser att det material som han just  presenterar som en nyhet, var känt sedan länge.

Erik Holmlund har tidigare visat  att han verkar tror sig själv vara en stor "forskare" för att han lyckats läsa några gamla domstolsprotokoll.
Vid något tillfälle har Erik Holmlund även dessutom på Anbytarforum påstått sig hittat nya domstolsprotokoll, men vid direkt förfrågan var, har han vägrat att tala om var dessa "dokument" finns.
Endera är det rena påhittet eller så missunnar han andra att fullt ut ta del av dessa "dokument".

Trots att Erik Holmlunds var grovt ärekränkande, brydde sig anbytarvärden Viktoria Jonasson inte om att ta bort inlägget utan inlägget fanns kvar under hela dagen tills Sven-Ove gjorde följande inlägg på kvällen:


Postat av Sven-Ove NN den tisdagen 14 januari 2014 - 19:12:

Erik

Katarinas artikel gör det möjligt för de som inte har enkel tillgång till stadsbiblioteket i Örnsköldsvik att läsa en annan kopia av Teo Sundin's avskrifter.
Jag skulle uppskatta en länk till originalet om detta finns digitaliserat.


Sven-Ove


Strax efter att Sven-Ove skrivit sitt inlägg togs Sven-Oves och Katarinas, såväl som Erik Holmlunds kränkande inlägg bort av anbytarvärden Viktoria Jonasson

Naturligtvis fick inte Sven-Ove något svar på sin fråga av Erik Holmlund.

Varför Erik Holmlunds kränkande inlägg inte togs bort tidigare kan man väl bara undra över, men det finns en stor avog inställning från Anbytarforums ledning, lokala halvfigurer och dess svans - internettrollen -  till att jag ger bort så mycket information gratis, enär det begränsar deras möjligheter att visa sig " på styva linan" med banala svar, som tex utdrag ur Svars Folkräkningar eller annat bla bla.
Men de som dagligen gör 5.000-10.000 besök på mina hemsidor www.kråken.se och www.sikhallan.se vill ha exakt info och direkt hjälp.

Här är en lista på alla som bidragit till databas Kråken tillkomst och just nu arbetare dessutom 2 av regionens bästa släktforskare på Dorotea och Tärna för material som kommer att integreras till den framtida databas Kråken och detta material kommer att också att bli gratis på mina hemsidor om jag orkar.

Varför är du så avundsjuk "vännen" Erik Holmlund.
Tycker du att denna bild tyder på vad du insinuerar.

Jag har tidigare sett att Viktoria Jonasson tydligen har satt upp egna regler som ej ingår i det officiellt presenterade regelverket där t.ex. vissa personer inte får behandlas positivt för information de tillhandahåller på Anbytarforum.
Detta verkar ingå i det " icke demokratiska" delstyret av den centrala släktforskarrörelsen.

Det fria ordet sitter mycket löst inom släktforskarrörelsen och i synnerhet på Anbytarforum, men att en "akademiker" som Erik Holmlund löper amok mot det fri ordet och visar sin avundsjuka mot tillgång till gratis information - kanske förvånar vissa - men det bekräftar bara hur snedvriden och avundsjuk den officiella "släktforskarrörelsen" egentligen är som tex Jan Fredman

Vissa inom "den etablerade släktforskarrörelsen" verkar var mycket känsliga och reagerar okontrollerat när grundkälla information finns på en av rörelsen inte sanktionerad plats.
Detta påminner mycket om diktaturers sätt att agera.
Där en viss information som står på ett visst godkänt ställe skall föras fram, men om exakt samma information eller kanske t.o.m. utförligare information finns på annat
icke godkänt ställe och dessutom med "fel" informatör så skall denna information misskrediteras.
Släktforskarrörelsen tycker väl dessutom väldigt illa om gratis information som de själva inte styr och där de själva inte kan tjäna pengar på godtrogna nybörjare på ett eller annat sätt.

Att Anbytarforum och delar av den officiella Släktforskarrörelsen (Ej gräsrötterna) har den inställningen det vet vi redan sedan tidigare, men att en sådan mentalitet även finns i Norrland bland vissa  "akademiker" var något nytt för mig.
Man får väl hoppas att det inte finns allt för många liknade "begåvningsreserver" i kostym

Men det sjukaste är väl ändå att om man på Anbytarforum länkar till detta blir man varnad av Viktoria Jonasson att man kan bli avstängd från Anbytarforum om det upprepas.
Men att skriva på Anbytarforum att det finns på biblioteket i Örnsköldsvik det går bra
Detta är den svenska släktforskarrörelsens "logik", som administreras av Viktoria Jonasson, men som av allt att döma stöds av Barbro Stålheim, Peter Wallenskog och Karl Ingvar Ångström.
Varför missunnar den svenska släktforskarrörelsen att dessa domstolsprotokoll kan läsas av alla på webben eller att gratis information kan inhämtas från www.kråken.se ??